Observator Transilvan
Arad Pastila de sanatate

Terapie cu plasma, in Arad

Marţi, 5 mai s-a facut prima donare de plasmă convalescentă de la un pacient – cadru medical infectat și vindecat de COVID-19 în Arad.

Recoltarea s-a făcut la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad, iar în zilele următoare plasma va fi supusă mai multor teste. Această perioadă de testare ar putea dura aproximativ o săptămână. Ulterior, plasma – care e bogată în anticorpi anti-SARS-CoV-2 – va fi transfuzată pacienților care au nevoie.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Principiul acesta este: transferi imunitatea obţinută de un pacient care s-a vindecat prin propriile lui resurse biologice la un alt pacient cu boală în curs. (…) Nu toţi pacienţii beneficiază de acest tratament. Formele uşoare, formele asimptomatice, formele banale nu au beneficiu în urma acestui tratament. Formele moderate, severe, critice, da” – precizează dr. Adrian Wiener.

Se vorbeşte şi de prevenirea îmbolnăvirii prin aceeaşi metodă.

Există această discuţie, dacă oamenii expuşi la risc de îmbolnăvire n-ar beneficia preventiv de aportul de anticorpi. Adică transferul de imunitate de exemplu către cadrele medicale, către personal expus direct ciclului de îmbolnăvire nu ar aduce un beneficiu. Nemţii spun că da. La noi, deocamdată, e vorba doar de pacienţi. Dar, personal, eu cred că ar fi un beneficiu şi în administrarea preventivă către categoriile expuse mai mult” – opinează dr. Wiener.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Iustin Cionca anunță evoluții în construirea a două noi spitale în Arad

observator

Arad, Deva si Suceava, focare de infecție ! Cine spune asta ?

observator

Doua TIR-uri s-au tamponat. Doi raniti (Foto)

observator