Observator Transilvan
Satu mare

Trafic de tigari. Nici gloantele nu i-au oprit

Ieri, 11 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare au observat pe direcția localității Șirlău, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, procedând la somarea prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, moment în care au fost trase trei focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Imediat au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma acțiunii, la fața locului au fost descoperite trei colete cu țigări, care în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 5.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 58.500 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Termenul limită de conectare a aparatelor de marcat electronice este: 30 noiembrie 2021

observator

Proiect transfronntalier pentru modernizarea unui drum. Vezi detalii

observator

Delicatese culinară la un restaurant din Satu Mare ! Carne cu păr și pene (Foto)

observator