Observator Transilvan
Cluj Mures

Transplant de organe ! A salvat trei vieți !

In urma gestului făcut de o familie din Targu Mures, care a fost de acord cu donarea de organe, alte 3 destine au fost salvate prin transplant.

Generozitatea familiei donatorului şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Targu Mureş (Dr. Mihai Morariu, kdp, As. Andrei Burghelea, coordonator transplant) au făcut posibil ca azi să spunem din nou DA pentru VIAŢĂ!

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Prelevarea de organe este cea de-a treia desfășurată la spitalul din Tg. Mureş, de la începutul acestei luni. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Institutului Clinic Fundeni (Dr. Guenady Vatachki, Dr. Mihai Pautov, Dr. Alexandru Onofrei şi Dr. Răzvan Lazea) pentru ficat şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Pop) pentru rinichi.

Astfel, gestul de omenie al unei familii şi mobilizarea exemplară a profesioniştilor implicaţi în activitatea de transplant salvează 3 oameni prin transplant de ficat şi rinichi. La Institutul Clinic Fundeni, viaţa unui pacient a fost salvată prin transplant de ficat, intervenţie realizată cu succes de echipa chirugicală condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota.

Transplantele renale s-au realizat la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, schimbând în bine viaţa a 2 oameni aflaţi în suferinţă. Suportul şi efortul deosebit al echipelor ATI implicate au contribuit din plin la realizarea acestor performanţe medicale. De asemenea, munca specialiştilor din laboratoarele de analize, în contextul pandemiei, s-a intensificat, având un rol crucial în desfăşurarea activităţii de transplant.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Romii din Huedin au dus un sicriu în biserica. S-au culcat în el pentru a jura (Foto)

observator

Controale la sectiile ATI din toată tara

observator

Urgentisti din toata tara, in drum spre Suceava. Isi ajuta colegii de acolo

observator