Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Cluj Pastila de sanatate

UMF Cluj vrea sa deschidă o extensie la Bistrita

După ce s-a stabilit o colaborare cu UMF Târgu Mureș, care va înființa o școală de asistenți medicali, proiectul fiind într-un stadiu avansat, UMF Cluj-Napoca se arată interesată să crească asistenți medicali buni la Bistrița.

Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Județean și managerul SJU Gabriel Lazany, discuțiile vizând aducerea la Bistrița a extensiei prestigioasei universități.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Îmi doresc să dăm mâna cu ambele Universități de Medicină, atât cea din Târgu Mureș, cât și cea din Cluj-Napoca, iar Bistrița-Năsăud să devină o pepinieră a excelenței pentru viitorii specialiști în sănătate”, a menționat președintele CJ Radu Moldovan.

La discuții a participat și Ionuț Simionca, președintele PMP BN, partidul care dă un vicepreședinte în CJ. ”Pentru oraşul nostru, e un beneficiu să se deschidă încă o sucursală a unei universităţi. Este important să punem la dispoziţia bistriţenilor toate resursele şi soluţiile pentru a-i sprijini. S-a investit foarte mult în Spitalul Judeţean şi este o oportunitate de a investi şi în resursele umane viitoare. Acest parteneriat cu UMF Cluj-Napoca este necesar şi util. Este important să susţinem educaţia, pentru PMP şi pentru mine este o prioritate, orice oportunitate trebuie încurajată. Eu am spus foarte clar că Bistriţa, încet-încet, trebuie să devină un mic pol universitar pentru judeţele învecinate”, a afirmat Ionuț Simionca.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Peste 400 de persoane au intrat în țara, astăzi, pe la Petea. 30 de oameni escortati în carantina

observator

Donatie pentru BCU din Cluj-Napoca

observator

Magneziul, vital pentru organism. Beneficiile acestuia