Observator Transilvan
Sibiu Turism

Un loc de poveste in „creierul” muntilor. Se afla in judetul Sibiu (Foto)

Un loc care merita vizitat, și asta se poate face tot timpul anului, este Golul alpin Bâlea, o rezervație naturală din județul Sibiu, situată în masivul Făgăraș, la o altitudine de peste 2.000 de metri.

Aceasta este cunoscută în special pentru lacul și cascada cu același nume și este considerată a fi cea mai grandioasă zonă alpină din Carpații Meridionali.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În interiorul ei se află și două stațiuni turistice cunoscute, Cascada Bâlea și Balea Lac, preferate de turiști tot timpul anului. Datorită faptului că sunt situate la o altitudine atât de mare, unde media temperaturilor anuale este în jur de 0 grade Celsius și zăpada persistă aproximativ 7–8 luni pe an, stațiunile devin destinații perfecte pentru pasionații de schi.

În perioada rece, în stațiunea Bâlea Lac se ridică și construcții temporare din gheață precum hoteluri, biserici sau statuete, care atrag turiști din întreaga lume.

De asemenea, vara, atunci când temperaturile mai cresc, turiștii vizitează zona datorită frumuseților sale naturale, dar și a faptului că pe aici trece Transfăgărăşanul, una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din România.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Fără sărbători traditionale de Crăciun

observator

„Mica Viena” se afla în judetul Satu Mare. Cine spune asta ?

observator

Doneaza sânge și mergi gratuit al Untold și Neversea

observator