Observator Transilvan
Satu mare

Unele da, altele nu ! Problema garajelor a băgat hâra între oameni

Treaba asta cu garajele, unele dărâmate, altele nu, este cu bătaie lungă în Satu Mare. Proiectul pornit de fosta administrație mai incită și azi spiritele. Așteptăm și părerile voastre în această problematică. Lăsați-ne un comentariu în care să ne spuneți părerea voastră. Dacă sunteți de acord cu dărâmarea garajelor, explicați-ne „De ce?”, iar dacă nu, atunci „De ce nu ?”.

Pe de o parte, oamenii au dreptate că acum trebuie să își țină mașinile în ploaie și vânt pe afară, în parcările noi proiectate în locul în care odinioară erau garaje.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Desigur, părerile sunt împărțite, deoarece unii consideră că tăblăriile respective, urâte și ruginite, nu făceau decât să strice aspectul cartierelor din Satu Mare.

„Este bine că le-au dărâmat. Erau urâte de tot. Și să o spunem și pe aia dreaptă, mulți nici nu își țineau mașinile în acele garaje. Mai mult erau depozite pentru tot ce aruncau din casă”, spune unul dintre sătmăreni.

Categoria de cetățeni care îi acordă un pont în plus administrației locale pentru demararea și punerea în aplicare al acestui proiect mai spune că acele garaje erau, în multe cazuri, mici grajduri, implantate direct în buricul orașului.

„Mie îmi pare bine că le-au distrus și au construit parcări moderne. Chiar aici lângă blocul în care locuiesc, erau un șir de garaje unde o parte dintre vecini își țineau animalele. Ce credeți ? Unul dintre ei avea porci în garaj. Vara mirosea urât de tot de putea-i să ții geamurile deschise”, spune un locatar.

Dar să nu uităm nici de cealaltă categorie de oameni care critică vehement inițiativa Primăriei Satu Mare. Aceștia spun că de atunci încoace trebuie să își țină mașinile în ploaie și ninsoare, iar vara în bătaia soarelui, deoarece noile parcări nu oferă nici o apărare împotriva intemperiilor naturii.

„Eu nu m-am așteptat să se ajungă aici. Garajul meu eu l-am construit. Am avut autorizație de construcție și toate actele în regulă. Și ce să vezi ? Într-o dimineață a apărut buldozerul și mi l-a dărâmat. Aveam ceva de comentat ? Nimic. Au venit cu Poliția Locală și nu am putut spune nimic”, se plânge un sătmărean.

Ascultând oamenii, întradevăr, pozițiile sunt pro și contra acestui demers. Voi ce părere aveți ? Cum calificați decizia fostei administrații în această problematică? Așteptăm părerile voastre prin comentarii care ar putea să încline talerele balanței într-o parte sau alta și poate ar pune punct unor controverse care țin de ani de zile.

Ia să vedem ! Ce ziceți ?

Related posts

L-au incatusat imediat cum a intrat în Romania. Ce a făcut ?

observator

Ce se va intampla dupa 15 mai. Ce spune premierul ?

observator

Doi marocani opriți din drumul ilegal spre vestul Europei (Foto)

observator