Observator Transilvan
Alba Alte stiri Arad Bihor Bistrita Nasaud Brasov Cluj Covasna Harghita Hunedoara Maramures Mures Salaj Satu mare Sibiu

Zi libera suplimentara pentru acești angajați

Angajații din domeniul feroviar vor beneficia, pe lângă liberele legale, de o zi liberă suplimentară, conform unui proiect legislativ ce va ajunge la votul decisiv al deputaților, cu propunere de adoptare.

Proiectul de lege privind statutul personalului feroviar, care a fost adoptat de Senat spre sfârșitul lui 2019, urmează să fie votat decisiv în Camera Deputaților, conform avocat.net

Această măsură implică alocarea unei zile libere suplimentare pentru angajații din sectorul feroviar, pe lângă zilele de sărbătoare legală, stabilite de Codul Muncii.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Legea respectivă a mai fost adoptată o dată de Parlament, însă președintele țării a cerut reexaminarea acesteia. Senatorii, totuși, au decis să voteze încă o dată proiectul.

Astfel, după cum este prevăzut în propunerea legislativă, data de 16 februarie devine zi de sărbătoare legală pentru salariații de la căile ferate. „Ziua Feroviarilor, sărbătorită anual la data de 16 februarie, se declară zi de sărbătoare legală pentru personalul feroviar, prin derogare de la prevederile art.139 alin.(1) din Codul muncii (articolul care stabilește lista liberelor legale din an – n. red.)”, se precizează în proiectul de act normativ.

Related posts

Malurile raului, pline de gunoaie

observator

Perchezitii la Primaria Bistrita

observator

60.000 de cereri de rezidenta, in 2019, in Romania

observator