Observator Transilvan
Hunedoara

„Ziua Nationala” marcata si la IPJ Hunedoara

Ziua Naţională a României, marcată de poliţiştii hunedoreni prin evocări istorice şi recunoaşterea meritelor profesionale. În semn de cinstire a Zilei Naţionale a României, poliţiştii hunedoreni organizează, în această perioadă, o serie de acţiuni de evocare şi cinstire a momentului istoric 1 Decembrie 1918.

Manifestările au debutat astăzi, la paraclisul cu hramurile Sfântul Mucenic Mâna şi Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din incinta inspectoratului, unde poliţiştii au asistat la o slujbă de Te-Deum (mulţumire), oficiată de preotul Bogdan Niţu. Ulterior, în sala-amfiteatru a Poliţiei Municipiului Deva a avut loc o şedinţă festivă, ce a inclus o expunere ştiinţifică fiind susţinută de către d-na Angela Cerean – şefa Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale, care a subliniat importanţa actului istoric al Marii Uniri de la Alba Iulia.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Naţionale, o parte dintre ofiţerii şi agenţii de poliţie care s-au remarcat prin merite profesionale de excepţie şi o conduită morală desăvârşită, au fost avansaţi la gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional deţinut. Anul acesta, în prezenţa conducerii I.P.J. Hunedoara, 21 de polițiști (9 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie) au fost avansaţi înainte de termen, cu ocazia Zilei Naţionale.

În alocuțiunea susţinută cu această ocazie, şeful I.P.J. Hunedoara, comisar-şef de poliţie Bîrlea Ovidiu Gabriel a reliefat rolul şi importanţa instituţiei Poliţiei Române în consolidarea statului de drept: „Ziua Naţională a României este o sărbătoare dar și un motiv de reflecție cu privire la datoria noastră de a fi uniți, drepți, de a face bine pe oriunde trecem, de a răspunde profesionist şi calificat aşteptărilor cetăţenilor, în slujba cărora am depus un jurământ”. În data de 01.12.2019, poliţiştii hunedoreni şi o parte din autospecialele de intervenţie ale Serviciului Rutier, ale Serviciului Ordine Publică, ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi ale Serviciului Criminalistic, alături de ale forţe ale Minierului Afacerilor Interne, vor la defilarea tradițională organizată în municipiul Deva şi în alte localităţi din judeţ.

Pentru ca manifestările dedicate Zilei Naţionale a României să fie petrecute în deplină siguranţă, numărul polițiștilor hunedoreni care vor acţiona în stradă a fost suplimentat. Peste 300 de poliţişti hunedoreni vor acționa, zilnic, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie a.c. pentru ca locuitorii judeţului să se bucure de manifestările ocazionate de sărbătorirea Zilei Naționale a României. Poliţiştii hunedoreni vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. În această perioadă, poliţiştii hunedoreni vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi poată participa, în deplină siguranţă, la manifestările publice organizate cu această ocazie.

Poliţiştii structurilor operative ale I.P.J. HUNEDOARA (ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, transporturi, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase etc.) vor acţiona, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice. Poliţiştii au misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a furturilor şi a comerţului ilegal, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele către traseele turistice, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative. Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, solicitaţi sprijinul Poliţiei, apelând numărul unic de urgenţă 112!

https://www.amsieu.ro

Related posts

Firmele, obligate să își decaleze programul de lucru

observator

Numele si prenumele, schimbate mult mai simplu

observator

Niciun angajator nu poate impune vaccinarea

observator