Observator Transilvan
Bihor

Detalii privind primul caz din județul Bihor confirmat COVID-19

Primul caz confirmat cu COVID-19 din județul Bihor este o femeie de 49 ani, venită din Italia în data de 10 martie, aflată în autoizolare la domiciliu, confirmată cu noul coronavirus în 13 martie.

La PTF Borș pacienta nu a recunoscut că vine din Italia și nu a completat chestionar; în data de 12 martie a anunțat medicul de familie și DSP Bihor. Persoana a declarat că s-a autoizolat la domiciliu împreună cu familia de la sosirea în Oradea în data de 10 martie. Pacienta este asimptomatică și a fost transportată în data de 14 martie, la secția de boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea.Femeia s-a ales cu dosar penal.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

DSP Bihor a demarat ancheta epidemiologică încă din cursul zilei de ieri (datorită legăturii cazului cu o persoană din Cluj-Napoca confirmată în data de 12.03.2020). La primul caz confirmat cu infecție COVID-19 din județul Bihor și internat la secția de boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea au fost dispuse următoarele măsuri:

s-a recoltat produs biologic pentru testare în data de 12.03.2020;

au fost identificați trei contacți din familie (toți asimptomatici) la care s-a efectuat recoltare de produs biologic pentru testare COVID-19 azi, 14.03.2020,

vor fi identificați, la finalizarea anchetei epidemiologice, toți contacții avuți de la momentul intrării în țară și până la internare,

DSP Bihor va lua și alte măsuri de sancționare dacă se vor impune.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Încep inscrierile în clasa pregatitoare

observator

Alba Iulia, cea mai mare creștere a vânzărilor de locuințe din România

observator

Revelion fara petreceri, in acest an

observator