Observator Transilvan
Satu mare Turism

Turism in Tara Oasului

Serviciul Public Judetean Salvamont Satu Mare a început amenajarea și omologarea unui traseu turistic din Certeze către vârful Buian cu scopul promovării și diversificării posibilităților de drumeție în arealul munților Gutâi.

Lucrările de marcare, au început din partea superioară de pe vârful Buian, în coborâre către cascada Buian, până la intersecția drumurilor dintre Valea Rea și Valea Seacă. Din vârf și până aici turiștii vor găsi deocamdată … doar șapte ,,momâi de piatră” și fondul alb al marcajului Punct Albastru (cu care va fi identificat traseul) având ca punct de plecare, centrul comunei Certeze. Mai mulți turiști și-au manifestat satisfacția cu privire la marcarea traseului cu ajutorul „momâilor de piatră” sau „totemuri” cum mai sunt ele denumite.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În Carpați, cu referire la acest colț de țară, „momâile de piatră” aveau rolul de a marca proprietățile sau intersecțiile unor drumeaguri de munte. Deocamdată, marcajele de piatră au fost aranjate prin suprapunere urmând a fi consolidate cu mortar, iar în fondul alb va fi inserat puctul albastru și evident, de cum vremea va permite, lucrările vor continua cu marcarea prin vopsire, montarea plăcilor toponimice și de informare, finalizând cu amplasarea la intersecții a stâlpilor echipați cu săgeți de orientare.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Se redeschide Aquapark-ul Nymphaea (Foto)

observator

Incendiu la sura

observator

Accident mortal la Foieni

observator