Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Leusteanul are proprietati terapeutice

Leușteanul conține vitaminele, printre altele, A și C, minerale, calciu, fier și potasiu, quercutună, importantă pentru sănătatea inimii.

Planta se consumă cruda, sub formă de suc, infuzie, pulbere și cataplasme.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Leuşteanul are acţiune antiinflamatorie, antibacteriană, antiparazitară, antivirală, antifungică, stimulează funcţia hepato-biliară, acţiune tonic-aperitivă, creşte pofta de mâncare, diuretică, combate steatoza ficatului, reglează ciclul menstrual şi ameliorează dismenoreea, neurotonic, uşor anticoagulant, sedativ, hipotensiv, efect expectorant în afecţiuni respiratorii, antiinflamator, emolient şi cicatrizant la nivelul pielii în afecţiuni cutanate. Vindecă infecţiile și dilată vasele de sânge, ajutând la îmbunătăţirea irigării cu sânge a extremităţilor.

Te scapă și de petele de pe față dacă freci zona cu frunze de leuștean, iar rănile se pot vindeca folosind cataplasme cu leuștean Vitamina A şi zincul din compoziţia sa stimulează creşterea şi întărirea firelor de păr, menţin secreţia uleiului natural al scalpului, iar vitamina C îl păstreză sănătos şi previne căderea lui.

Sucul din frunze proaspete, care se obţine prin mixarea acestora, detoxifică şi purifică sângele, iar ceaiul de leuştean este eficient în tulburări digestive, scaune proaste, formare de gaze, eliminarea urinei şi expectoraţiilor în caz de catar bronşic.

Pulberea din frunze uscate poate fi folosită atât la preparate culinare pentru aromatizare cât şi pentru infuzie în scop terapeutic.

Nu în ultimul rând, împrospătează respirația, anulează mirosurile puternice de alcool sau usturoi. Leușteanul nu se foloseşte în perioada sarcinii, iar cantităţile trebuie limitate în timpul alăptării.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Guvernul Cehiei impune vaccinarea obligatorie

observator

Cum suntem afectați de echinocţiul de toamnă

observator

Începe repartitia candidatilor admiși la rezidentiat

observator