Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Câtă apa trebuie sa bei pe zi ?

Pierzi constant apă din corp, în principal prin urină și transpirație. Pentru a preveni deshidratarea, trebuie să bei cantități adecvate de apă.

Există multe opinii diferite despre câtă apă ar trebui să bei în fiecare zi.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Autoritățile medicale recomandă în mod obișnuit opt pahare de 8 apă, ceea ce echivalează cu aproximativ 2 litri. Aceasta se numește regula 8 × 8 și este foarte ușor de reținut. Această regulă o aplic și eu pacinților mei și există și în Bookletul de Nutriție la partea de DailyPlanner

Consumul de apă te ajută să scazi în greutate?

Există multe afirmații conform cărora aportul crescut de apă poate reduce greutatea corporală prin creșterea metabolismului și reducerea poftei de mâncare.

Conform câtorva studii, consumul 500 ml de apă poate stimula temporar metabolismul cu 24-30% .

Cercetătorii au estimat că consumul a 2 litri într-o zi a crescut cheltuielile cu energie cu aproximativ 96 de calorii pe zi.

În plus, poate fi benefic să bei apă rece, deoarece corpul tău va trebui să cheltuiască mai multe calorii pentru a încălzi apa până la temperatura corpului.

A bea apă cu aproximativ o jumătate de oră înainte de mese poate reduce, de asemenea, numărul de calorii pe care le sfârșești consumând, în special la persoanele în vârstă.

Un studiu a arătat că persoanele care au băut 500 ml de apă înainte de fiecare masă au pierdut cu 44% mai mult în greutate în 12 săptămâni, comparativ cu cei care nu au făcut acest lucru.

În general, se pare că a bea cantități adecvate de apă, în special înaintea meselor, poate avea un beneficiu semnificativ de pierdere în greutate, în special atunci când este combinat cu o alimentație sănătoasă.

În plus, un aport adecvat de apă are o serie de alte beneficii pentru sănătate – te ajută să îți maximizezi performanța fizică, îți menține creierul puternic, previne durerea de cap, previne calculii renali, luptă împotriva constipației, etc

Contează alte lichide la aportul total de apă și hidratare?

Apa simplă nu este singura băutură care contribuie la echilibrul tău de lichide. Alte băuturi și alimente pot avea un efect semnificativ.

Majoritatea alimentelor sunt de asemenea încărcate cu apă. Carnea, peștele, ouăle și în special fructele și legumele conțin toate cantități semnificative de apă.

Împreună, cafeaua sau ceaiul și alimentele bogate în apă vă pot ajuta să vă mențineți echilibrul de lichide la nivelul optim.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Proteza pentru un bărbat din Cuta

observator

Peste 1400 de vaccinari la Satu Mare

observator

Vaccinarea la locul de munca

observator