Fructele de mare sunt o sursă excelentă de proteine de calitatea I (20-25%), cu puține grăsimi (sub 3%), vitamine din grupul B și minerale din abundență.
În plus, fructele de mare se află la baza lanțului trofic, ele se hrănesc cu alge și plancton, deci sunt pline de Omega 3. Apoi au calciu și fosfor pentru dinți și oase puternice, potasiu și magneziu pentru sistemul nervos, seleniu și zinc pentru imunitate și iod pentru un metabolism accelerat. Adăugați la asta proteine complete și puține calorii și veți vedea că fructele de mare sunt prietenele siluetei și sănătății.
Aveți grijă să nu le gătiți prea tare/mult, au o carne fragilă, iar temperatura ridicată duce la coagularea proteinelor, le întărește excesiv. Cât despre cantitate, nu vă faceți griji, dintr-o oală de scoici nu rămâi cu mare lucru, iar la creveți obosești/te plictisești de atâta curățat.
Însă atenție, nu sunt permise garnituri de tip cartofi prăjiți sau calamari pane, deoarece îngrașă.