Observator Transilvan
Sport

Liga Națională de Baschet Masculin s-ar putea juca în țările vecine

FRB a organizat vineri, 21 august, o ședință cu cluburile care vor participa în LNBM pentru a discuta despre modalitatea în care se poate organiza viitorul sezon, în contextul restricțiilor impuse de protocolul semnat de Ministerul Sănătății și cel al Tineretului și Sportului.

La finalul ședinței, un reprezentant al cluburilor a întrebat oficialii FRB dacă LNBM nu s-ar putea desfășura în țările vecine, în contextul în care situația epidemiologică din România nu se va mai ameliora. Oficialii Federației au susținut că vor întreba reprezentanții MTS dacă un astfel de scenariu este posibil.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Un precedent în acest este reprezentat de campionatul național de patinaj viteză, care din pricina infrastructurii precare s-a jucat la sfârșitul anului trecut și începutul lui 2020 în Zakopane și Inzell.

În cazul în care o astfel decizie va fi luată în considerare, cea mai probabilă gazdă pentru baschetul românesc ar fi Bulgaria. Asta pentru că vecinii de la sud de Dunăre nu au impus restricții asupra tranzitului cetățenilor români, în timp ce Ungaria a pus țara noastră pe lista „galbenă” cu carantină obligatorie pentru cei care vin din România, dacă nu prezintă simptomele specifice covid-19 și au un test de tip PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, și vecinii sârbi prezintă aceleași restricții de călătorie pentru cei care vin dinspre România, dar cer un test nu mai vechi de 48 de ore, potrivit site-ului MAE.

Rămâne de văzut așadar dacă Ministerul Tineretului și Sportului ar putea susține o astfel de inițiativă.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Olimpia Satu Mare s-a calificat in semifinalele campionatului judetean (Foto)

observator

Meci mare in Targu Secuiesc ! Incepe batalia „cosurilor”

observator

Universitatea Cluj-Napoca și-a luat revansa la baschet

observator