Marți, 1 septembrie, se redeschid restaurantele la interior. Raed Arafat, șeful DSU, a făcut precizări despre ce ar trebui să facă aceia care vor merge în restaurante și cafenele în această perioadă.
Mănușile nu sunt atât de importante, cât dezinfectarea. Faptul că ai mănuși pe mână, trebuie după fiecare client fie să te dezinfectezi, fie să schimbi mănușile.
Purtarea măștii pentru personal este obligatorie. Cel care stă la masă nu va putea să mănânce cu mască, dar poate a mâncat și dacă stau de vorbă și poartă mască se protejează mai bine.
Persoanele care au mâncat au atins tacâmuri, trebuie să se spele sau să se dezinfecteze. Asta trebuie să ne intre în sânge în perioada asta. Și nu ne ajută numai să ne protejăm de COVID, în final ne va proteja și de gripa sezonieră.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 27 august, Hotărârea numărul 43 care prevede redeschiderea începând cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare. Activitatea va putea fi reluată cu câteva condiții.