Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Ce periculos e să mănânci oul așa

Oul este un aliment sănătos, bogat în proteine de înaltă calitate, însă trebuie să fim atenți la un aspect esențial. Felul în care oul este preparat face diferența.

Consumul de ouă crude prezintă riscul de infecţie cu salmonela. Simptome: vărsături, crampe stomacale, diaree şi febră. Copiii şi persoanele în vârstă sunt cele mai expuse. Pont: gătiţi întotdeauna ouăle la peste 75 °C, ca să omorâţi agenţii patogeni.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Grăsimile lăsate prea mult timp pe foc se descompun în compuşi chimici toxici, precum peroxizii, care inhibă activitatea unor enzime importante. În plus, există suspiciunea că joacă un rol important în formarea tumorilor canceroase. Pont: nu încălziţi niciodată grăsimea la mai mult de 80°C!

https://www.amsieu.ro

Related posts

Poate fi cancerul prevenit? Uneori da, alteori nu

observator

Descoperire incredibila. Animal care își regenerează organele

observator

Un copil bolnav de cancer are nevoie de ajutor

observator