Observator Transilvan
Arad Tehnologie

Arad: Plată wireless în tramvaie și autobuze

Arădenii care folosesc transportul în comun vor putea să achite călătoria direct în tramvai sau autobuz, prin sistemul de plată cu cardul bancar.

Aparatele ce vor deservi plata biletelor de călătorie au apărut deja în câteva dintre tramvaie, însă Compania de Transport Public Arad a transmis că sistemul va deveni funcțional în momentul în care vor fi montate aparate pe toate garniturile de tramvaie. POS-urile vor fi montate în fiecare vagon și vor da posibilitatea achiziției unui bilet de călătorie, fără a mai fi nevoie de alte programe suplimentare.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Implementată în urmă cu câțiva ani, achiziția biletului cu telefonul mobil este folosită în special de tineri – biletul se achiziționează după scanarea unui cod QR din stații sau din tramvaie și autobuze, fiind disponibil mai apoi pentru 60 de minute în aplicația 24pay.

Plata cu cardul a fost solicitată de tot mai mulți arădeni, cu atât mai mult cu cât automatele din stații dau de cele mai multe ori erori în citirea bancnotelor, astfel că achiziția unui bilet devine o corvoadă.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Piscinele interioare rămân închise

observator

Bărbat arestat. Și-a atacat nevasta cu cuțitul

observator

Noua vietnamezi, ascunsi într-o autoutilitara (Foto)

observator