Observator Transilvan
Arad Sport

Ciclism: Turul Romaniei a trecut prin Arad

Turul României la ciclism a trecut prin Arad miercuri la prânz, în etapa 1, care s-a desfășurat între Timișoara și Oradea. Andrei Cojanu (UVT Devron) și Stepan Astafyev (Vino Astana Motors) au format cea mai importantă evadare a zilei, care a stat în frunte mai mult de jumătate din rundă, având câteva minute avans.

Cei doi au trecut primii la cele două sprinturi intermediare din județul Arad, împărțindu-le. Cojanu și l-a adjudecat pe cel din Arad, iar Astafyev, pe cel de la Chișineu-Criș. Ambii au luat câte 5 puncte la sprinturile intermediare și câte 5 secunde de bonificație.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Sprinterul român a luat alte patru secunde de bonificație la final și este noul lider la general. Grosu are 6 secunde în fața lui Justin Wolf, câștigătorul prologului, iar la o altă secundă sunt Szymon Krawczyk și Daniel Crista.

Polonezul este primul în clasamentul tinerilor (tricoul alb) și are și tricoul verde, al cățărătorilor. Tricoul alb va fi purtat în runda a 2-a tot de Jesse De Roij (Bike Aid). Edy Grosu are și tricoul albastru (cel mai bun român), care va fi pe umerii lui Daniel Crista joi. Astafyev a luat tricoul roșu cu punctele de la sprinturile intermediare. Bike Aid este prima la echipe.

Etapa a 2-a pleacă de la Oradea și se încheie la Cluj-Napoca, pe un traseu mai valonat decât cel care a trecut prin Arad.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

L-au avansat în functia de chestor

observator

Când s-ar putea relua slujbele religioase in interiorul bisericilor ?

observator

Dan Fleseriu: „Dacă s-ar putea să întoarcem rezultatul, ar fi extraordinar”

observator