213 elevi de la Școala Gimnazială Medieșu Aurit, din județul Satu-Mare, continuă programul Digitaliada în anul școlar 2020-2021, în laboratoare digitale complet echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.
Totodată, ei fac parte din cei peste 30.000 de elevi, profesori și părinți înrolați în platforma Digitaliada „Învățare și testare online”, sistem de management școlar care oferă utilizatorilor acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.
,,Digitaliada a însemnat exprimarea valorică a învățământului rural, în cazul nostru, a însemnat provocarea de care copiii noștri aveau nevoie și căreia i-au făcut față cu brio. A fost îmbinarea sinergetică dintre util și plăcut în cele 50 de minute ale fiecărei ore de curs, a fost descrețirea frunților dascălilor implicați. A semăna tehnologie înseamnă să culegi educație.’’ – Prof. Ing. Ion Eremia Știrbu, director Școala Profesională „George Coșbuc” Medieșu Aurit.
Scoala gimnazială Medieșu Aurit, deja familiarizată cu instrumentele digitale, a putut implementa din ziua zero, odată cu suspendarea cursurilor, învățarea la distanță prin intermediul platformei Digitaliada „Învățare și testare online”. În plus, Fundația Orange a oferit spre folosință tabletele utilizate în cadrul programului Digitaliada, elevilor cu situații dificile din cele 50 de școli în care se desfășoară programul.
Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. 6000 elevi, din cele 50 de școli din mediul rural incluse în program învăță în laboratoare digitale complet echipate cu peste 1900 de tablete și alte 120 de echipamente IT. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și poate aplica la concursul de materiale digitale Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.
Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum, în cele cinci ediții Digitaliada, 2,6 milioane euro.