Observator Transilvan
Mures

„Școala Națională Salvamont” a reatestat patru salvatori mureșeni

Sub denumirea „Școala Naționala Salvamont”, în perioada 5 – 20 septembrie se desfășoară pregătirea profesională și evaluarea salvamontiștilor din întreaga țară. Acțiunea este organizată de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgenta și Inspectoratul General pentru Aviație.

Peste 150 de salvamontiști debutanți, aspiranți sau avansați din întreaga țară, vor participa, etapizat, pe serii alternative și locații diferite, la acțiunile ce se vor organiza la Centrul Național de Formare Profesională Salvamont Padina, masivul Bucegi.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Ciclul oficial de pregătire si evaluare al unui salvator montan se desfășoară pe durata a minimum doi ani, perioadă în care acesta participă la 400 de ore de pregătire în centre acreditate de pregătire județene sau locale și alte 360 de ore, în patru sesiuni, două sesiuni de vară și două de iarnă, pe nivelurile “debutant”, “aspirant” și “avansat”, desfășurate in Centrul Național Salvamont.

După parcurgerea și absolvirea acestor etape, cursantul susține un examen de atestare, în urma căruia primește certificarea legală că poate profesa ca salvator montan, certificare pe care este obligat să o reconfirme prin susținerea unui examen de reatestare la fiecare trei ani.

Patru salvatori din echipa Salvamont Mureş au obținut reatestarea de salvator montan!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Gunoiul de grajd va trebui depus numai în spații special amenajate

observator

Un copil se zbate intre viața și moarte ! A fost preluat de un elicopter SMURD

observator

Cum va fi vremea ?

observator