Observator Transilvan
Turism

Pe Transfagarasan toamna este și mai spectaculoasă

Sezonul toamnei este un moment minunat pentru a călători în România, deoarece temperaturile devin mai blânde, iar mulțimile de turiști de pe timpul verii tind să facă loc unei atmosfere mai relaxate în unele dintre cele mai populare destinații. 

Top Gear, populara revistă britanică de automobile, a evaluat Transfăgărășanul drept cel mai spectaculos drum din lume. Se întinde pe mai mult de 90 de kilometri și este în prezent una dintre cele mai populare atracții din România.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Drumul se închide la sfârșitul lunii octombrie a fiecărui an și se deschide din nou doar la sfârșitul primăverii.

Cel mai înalt punct al drumului atinge 2.042 înălțime, deci poate deveni destul de rece odată ce ajungi în vârf. Drumul este presărat cu viraje abrupte, curbe în formă de ”S” lungi și coborâri ascuțite și trebuie să te avertizăm că vei dori să faci câte o fotografie la fiecare câteva minute – atât de impresionant va fi acest itinerar.

Culorile de toamnă te vor face să nu dorești să părăsești acest loc, mai ales când vei ajunge la cel mai înalt punct, la Lacul Bâlea, care este un lac glaciar. În sezonul de toamnă, este posibil să ai șanse mai mari de a experimenta o zi cețoasă care va face peisajul și mai special.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Germanii sunt mai rigurosi

observator

Jandarmii montani veghează la siguranța turistilor (Foto)

observator

Campania „România Vie”, în 7 tari est-europene !

observator