Greu găsești muștar fără zahăr, sare sau alte adaosuri. Dar vestea bună este că îl poți prepara acasă, după gustul tău personal.
Cum se face muștarul de casă, fără conservanți? Poate fi dulce, picant cu hrean sau cu miere, în funcție de preferințele fiecăruia.
Ingredientele necesare:
100 g mustar boabe, preferabil cele galbene
80 ml oțet de mere, de bună calitate
100-120 ml apă rece
1 lingură de zahăr, miere sau înlocuitor de zahăr, de ex. GreenSugar
1 lingurița cucurma
1 linguriță cu vârf de sare
1 linguriță rasă de tarhon uscat
Piper după gust
3 linguri ulei de floarea soarelui.
Punem absolut toate ingredinetele într-un bol de sticlă și îl acoperim cu o folie de prospețime și lăsăm la loc răcoros 2-3 zile. Nu este nevoie să amestecăm sau orice altă operațiune pe timpul cât stau boabele la macerat. Dacă îl puneți la frigider, țineți 3-4 zile.
După trecerea timpului de macerare, punem totul într-un blender și mixăm atât cât ne place de fin. Eu am mixat mai puțin, pentru că îmi place să simt și bobițele în muștar.
Acesta este un muștar destul de iute, dar dacă doriți să fie mai puțin picant, puneți apa și oțetul fierbinți peste boabele de muștar, iar dacă dori să fie dulce, opăriți boabele de muștar înainte de a pune celalalte ingrediente peste.