Observator Transilvan
Tehnologie

Ce se intampla pe internet ? Trafic uluitor

Pandemia a împins omenirea să apeleze tot mai mult la tehnologie și la aplicații online, iar asta se vede în datele oficiale care măsoară traficul. Tot mai mulţi oameni au devenit dependenţi de aplicaţii şi internet pentru a socializa, învăţa sau munci.

Potrivit datelor compilate de Visual Capitalist, un singur minut pe internet conține peste 400.000 de ore de video transmise pe Netflix către utilizatori, 500 de ore de videoclip sunt încărcate de utilizatori pe Youtube și aproape 42 de milioane de mesaje sunt trimise prin WhatsApp.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În același minut de internet, 208.333 de oameni se loghează la întâlnirile pe Zoom, 69.444 de CV-uri sunt trimise pe LinkedIn. Pe Facebook, utilizatorii încarcă 147.000 de fotografii şi trimit 150.000 de mesaje, iar TikTok este instalat de 2.704 ori.

Tot într-un singur minut, oamenii fac cumpărături online de un milion de dolari, Amazon expediază 6.500 de pachete, şi 3.805 de dolari sunt cheltuiţi pe aplicaţii mobile.

Astfel, internetul a devenit catalizator atât pentru creșterea, cât și pentru dispariția unor companii sau platforme.

Platforme precum Tumblr, Flickr și Foursquare se arătau promiţătoare la dată lansării lor, dar în cele din urmă au devenit irelevante.

Între timp, companiile de tehnologie precum Facebook, Amazon și Google au avut o putere de creştere impresionantă, evoluând pentru a deveni unele dintre cele mai mari companii din lume. În acest proces, au ajuns din urmă giganţi cu vechime, cum ar fi Apple și Microsoft. Nu este surprinzător că o mare parte din peisajul internetului arată diferit în 2020.

Dacă privim și din perspectiva datelor financiare, vedem transferuri de numerar – tranzacții în valoare de aproape 240.000 de dolari au loc pe Venmo pe minut. Acest lucru a servit drept catalizator pentru compania-mamă PayPal, care a evoluat împreună cu tendințele fintech. Acțiunile PayPal se tranzacționează acum la maximuri istorice.

Munca la distanță a contribuit de asemenea la creșterea altor platforme. Instrumente precum Zoom și Microsoft Teams găzduiesc 208.333 și, respectiv, 52.083 utilizatori în fiecare minut.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Vești bune de la WhatsApp. Apare o noua funcție !

observator

Google în negocieri cu editorii de presa

observator

Masinile ecologice, la mare cautare

observator