Observator Transilvan
Alte stiri

Liste comune la parlamentare pentru Pro Romania și ALDE

Pro România şi ALDE vor avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare din 6 decembrie, sub denumirea Pro România Social-Liberal, au anunțat liderii celor două partide, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, care vor candida la Camera Deputaților, respectiv Senat.

Unirea forţelor Pro România şi ALDE vine „în contextul în care cele două mari partide pe scena politică, PNL şi PSD, au arătat o dorinţă de a înlătura formaţiunile politice mai mici”.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Pe lista candidaţilor noului partid Pro România Social-Liberal la parlamentare nu va fi paritate, reparţia pe liste urmând să fie Pro România 60% – ALDE 40%.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu liderul PSD Marcel Ciolacu, care i-a propus nu doar să fie pe listele la parlamentare, ci şi că doreşte o fuziune între PSD şi ALDE. Tăriceanu a precizat că a refuzat oferta în primul rând pentru că era o distanţă ideologică prea mare între cele două partide şi în al doilea rând pentru că nu a dorit să îi lase pe ceilalţi colegi în urmă, atunci când vine vorba de candidaturile la alegerile parlamentare.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Bilant coronavirus Romania: 17.387 de cazuri !

observator

APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale

observator

Guvernul Ciucă anulează creșterile de pensii, salariu minim și alocatii

observator