Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Sedinta cu reprezentantii bisericilor. Ce s-a discutat ?

In contextul creșterii la nivel național a numărului de cazuri pozitive, în cadrul ședinței CJSU de la Bistrita, au fost invitați reprezentanții cultelor religioase din județ.

Acestora li s-a adresat rugămintea de a insista în transmiterea de mesaje către enoriași pe măsurile de prevenție în ceea ce privește infectarea cu virusul Sars-CoV-2 și să se asigure că în lăcașurile de cult sunt respectate măsurile de purtare a măștii și distanțare fizică. Totodată, acestora li s-a cerut să descurajeze enoriașii să participe la pelerinaje, întrucât călătoriile în grupuri cresc riscul infectării. Autoritățile au venit cu propunerea către biserici de a recurge la ambalarea prescurii pe care o împart credincioșilor în punguțe de unică folosință.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Reprezentanții cultelor religioase au solicitat, în schimb, autorităților să ajuta la stoparea fenomenului de cerșetorie sau colectare neoficială de fonduri, întreprinsă de diverse persoane, care are loc în timpul efectuării slujbelor religioase, întrucât și acestea contribuie la riscul răspândirii pandemiei”, a precizat Instituția Prefectului.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Spălare de bani. Prejudiciu de 1,6 milioane de euro

observator

Respectați regulile de circulație și prevederile ordonanțelor militare în vigoare!

observator

Trenul lui Moș Crăciun își așteapta calatorii

observator