Observator Transilvan
Financiar Tehnologie

Se trece la moneda digitala ?

Cele şapte bănci centrale precum şi Banca Reglementelor Internaţionale (BRI) estimează că printre principalele caracteristici ale unei monede digitale ar trebui să se numere rezilienţa, disponibilitatea la costuri reduse sau chiar zero, standarde adecvate şi un cadru juridic clar, precum şi un rol adecvat pentru sectorul privat.

Viceguvernatorul Băncii Angliei, Jon Cunliffe, care este şi preşedintele unui comitet al BRI cu privire la plăţi, a declarat că majorarea plăţilor fără numerar, stimulată de măsurile de izolare adoptate de la debutul pandemiei de coronavirus, a accelerat impactul noilor tehnologii asupra diferitelor tipuri de monede.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Băncile centrale trebuie să îşi continue eforturile, demarate odată cu lansarea anul trecut a proiectului Libra al reţelei Facebook, în ideea de a evita ca sectorul privat să creeze lacune în materie de plăţi cu soluţii inadecvate, a adăugat Cunliffe.

Pe lângă Rezerva Federală americană şi Banca Angliei, din grupul celor şapte bănci centrale care şi-au unit eforturile cu BRI mai fac parte Banca Centrală Europeană, Banca Naţională a Elveţiei şi Banca Japoniei, dar nu şi Banca Centrală a Chinei (PBOC).

De asemenea, China lucrează deja la crearea unui „renminbi digital” care potrivit PBOC ar urma să contribui la creşterea ponderii yuanului pe piaţa mondială, care în continuare este puternic dominată de dolarul american.

Kenji Okamura, responsabil pe probleme financiare în cadrul diplomaţiei japoneze, a apreciat joi că China încearcă să îşi asigure avantajul primului intrat pe piaţă în punerea la punct a propriei sale monede digitale, „cea de care ar trebui să ne temem”.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Locurile de muncă vacante, trebuie raportate

observator

WhatsApp poate fi blocată printr-un mesaj primit în grup

observator

Clasa de învățământ dual, sprijinita de Autonet

observator