Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Cafeaua în exces produce anxietate

Consumul prea mare de cafea poate avea însă și efecte adverse. Unul dintre acestea este anxietatea.

Cu toate că dozele mici până la moderate de cofeină pot crește vigilența, pot fi cantități mai mari

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

duce la anxietate sau nervozitate. Monitorizează-ți propriul răspuns pentru a determina cât poți tolera.

Cafeina crește vigilența organismului, arată studiile.

Funcționează blocând efectele adenozinei, o substanță chimică a creierului care te face să te simți obosit. În același timp, declanșează eliberarea de adrenalină, hormonul „luptă sau fugi” asociat cu creșterea energiei.

Cu toate acestea, la doze mai mari, aceste efecte pot deveni mai pronunțate, ducând la anxietate și nervozitate.

De fapt, tulburarea de anxietate indusă de cofeină este unul dintre cele patru sindroame legate de cofeină enumerate în Manualul de diagnostic și statistic al tulburărilor mintale (DSM), care este publicat de Asociația Americană de Psihiatrie.

S-a raportat că consumul zilnic extrem de mare, de 1.000 mg sau mai mult pe zi, cauzează nervozitate, nervozitate și simptome similare la majoritatea oamenilor, în timp ce chiar și un aport moderat poate duce la efecte similare la persoanele sensibile la cofeină.

În plus, s-a demonstrat că dozele modeste cauzează respirație rapidă și cresc nivelurile de stres atunci când sunt consumate într-o singură ședință.

Un studiu efectuat pe 25 de bărbați sănătoși a constatat că cei care au ingerat aproximativ 300 mg de cofeină au experimentat mai mult decât dublul stresului celor care au luat un placebo.

Interesant este faptul că nivelurile de stres au fost similare între consumatorii obișnuiți și mai puțin frecvenți de cofeină, sugerând că compusul poate avea același efect asupra nivelurilor de stres, indiferent dacă îl beți în mod obișnuit.

Conținutul de cafeină al cafelei este foarte variabil. Pentru referință, o cafea mare („mare”) la Starbucks conține aproximativ 330 mg de cofeină.

Dacă observați că vă simțiți adesea nervos sau nervos, ar putea fi o idee bună să vă uitați la cantitatea de cofeină și să o reduceți.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Alege „Medicul Anului”!

observator

Băutura care poate înlocui cafeaua

observator

Ce lipsa ai în organism dacă îți este pofta de pâine

observator