Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Invitație la drumetie pe Valea Cormaia

Valea Cormaia – unde vă puteți bucura de cascade spectaculoase și de culmi abrupte, viu colorate în această perioadă – este locul în care merită să vă umpleți plâmânii cu aer curat și să vă bucurați de frumusețe în forma ei cea mai pură.

Vă invită la o drumeție inginerul Mihai Pop, care este de circa un an șeful Ocolului Silvic Cormaia-Anieș.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În opinia lui, Valea Cormaia este o zonă cu un potențial turistic extraordinar. Tocmai de aceea, de când conduce ocolul el spune că s-au sistat tăierile ilegale de lemne, e liniște în pădure, apele sunt curate, iar silvicultorii se ocupă de întreținerea drumurilor de acces în pădure, a curățeniei pe poteci și pe cursurile apelor de munte.

Efortul pe care îl fac să mențină zona curată nu este deloc mic, dar Mihai Pop speră că va veni și ziua în care toți turiștii vor înțelege că ceea ce iau cu ei pe munte trebuie să aducă și înapoi: ”Am pus panouri de avertizare legate de curățenie, am montat camere video, dar tot noi, silvicultorii, după fiecare week-end, adunăm gunoaie. S-au făcut în schimb ceva progrese față de anul trecut și sperăm că suntem pe drumul cel bun”

Mai ales în această perioadă, în care pădurea oferă cel mai frumos spectacol de culori, zona merită vizitată. La baza muntelui, foioasele au frunza galbenă și ruginie, iar pe creste, brazii oferă în continuare o cușmă verde muntelui, uneori cu un moț de zăpadă.

https://www.amsieu.ro

Related posts

S-au tamponat în intersectie … apoi s-au luat la bataie

observator

ANM: Ploi, vânt, vijelii și grindina

observator

Sarbatorile de iarna nu vor mai fi ca inainte. Cine spune asta ?

observator