Observator Transilvan
Arad Financiar

Aradul, a șaptea putere de cumparare din țara

Cu o putere de cumpărare calculată la 6.156 de euro pe locuitor, Aradul este în top zece al județelor din România cu cea mai mare putere de cumpărare.

Comparativ cu Liechtenstein, țara unde puterea de cumpărare este cea mai mare, Aradul are o putere de cumpărare de 11 ori mai mică.România, pe de altă parte, se situează pe locul 31 în clasamentul european, cu aproximativ 60% sub media europeană.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Potrivit studiului realizat de GfK, „România are un decalaj foarte mare între bogați și săraci”. Așadar, clasamentul național este condus de Capitală, locuitorii de aici având o putere de cumpărare cu peste 81% mai mare în comparație cu media națională.

În ceea ce privește Aradul, județul se situează pe poziția a șaptea, cu o putere de cumpărare mai mare cu 9,7 procente decât media națională. Topul primelor zece județe în ceea ce privește puterea de cumpărare este deschis de București, urmat de Timiș, Cluj, Ilfov, Brașov și Sibiu. După Arad, poziția a opta este ocupată de Argeș, pe locul nouă este județul Prahova, iar ultima poziție din top 10 revine județului Alba. Comparativ cu analiza economică a anului 2019, Aradul a crescut cu o poziție din perspectiva puterii de cumpărare.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Fără apa calda în mai multe zone din Arad

observator

Spaima provocata de coronavirus crește prețul mastilor de protecție. Ajunge chiar la 150 de lei bucata

observator

Prefectul și subprefectul de Bistrita, scapa deocamdată de demitere

observator