Observator Transilvan
Arad

Cum se face decolmatarea Mureselului

Constantin Ştefan, directorul general al ANIF, Adrian Bîrzoi, adjunctul ANIF, Florin Mariş, directorul ANIF Arad, şi Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, au efectuat o vizită de lucru pe traseul canalului Mureşel.

Conducerea naţională a ANIF s-a deplasat în teritoriu pentru a identifica o nouă soluţie tehnică pentru decolmatarea canalului care provoacă atâtea neplăceri arădenilor care locuiesc în proximitatea lui. „Ne dorim aplicarea unei tehnologii noi pentru decolmatarea întregii porțiuni întubate, de 2,2 kilometri, a Canalului Mureșel. Vrem să vedem care este soluția optimă pentru reabilitarea și decolmatarea Canalului, ținând cont că traversează Aradul și știm că generează disconfort. Intenția ANIF este de a folosi o tehnologie avansată ca disconfortul creat locuitorilor să fie minim. Piesa principală a utilajului este un aspirator care va decolmata depozitele de nămol din tuburi. Suntem în faza de proiectare, la nivel de documentație tehnică. În prima lună a anului viitor se dorește realizarea achiziției de lucrări. Avem în vedere faptul că este în derulare și un proiect de reabilitare a Canalului, finanțat cu fonduri europene, în parteneriat cu partea ungară”, a declarat Constantin Ştefan, directorul general al ANIF.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Pentru moment, suntem în continuare la stadiul de vorbe, discuţii şi promisiuni, la faza de documentaţii şi studii. Sperăm doar ca toate cele enumerate mai sus să se traducă, la anul, prin intervenţii concrete asupra canalului Mureşel.

Potrivit studiilor realizate până în prezent, Mureşelul este colmatat în proporţie de 70-80 la sută, cauza principală fiind deversările ilegale.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

S-a impuscat in cap

observator

Zeci de mii de persoane la granita

observator

Fără apa calda în zona garii din Arad

observator