Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Preotul Ioan Jauca a decedat, bolnav de Covid-19

Comuna Prundu Bârgăului este în doliu după ce preotul Ioan Jauca (în vârstă de 70 de ani), cel care a slujit la biserica din comună peste patru decenii, a decedat în noaptea de luni spre marți la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, unde fusese internat în stare gravă fiind infectat cu SARS-CoV-2.

Potrivit primarului comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan, preotul s-a stins în jurul orei 2.00: ”Făcuse Covid-19. Din păcate, a decedat azi-noapte”.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Preotul Ioan Jauca s-a născut în data de 24.06.1950 în localitatea Josenii Bârgăului. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, promoția 1970. A urmat și Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu, promoția 1978. A fost hirotonit preot de către IPS Arhiepiscop Teofil Herineanu în data de 12.09.1971 pentru Parohia Blăjenii de Jos, Protopopiatul Bistrița, unde a activat până la data de 01.10.1979, când a fost transferat la Parohia I Prundu Bârgăului I în cadrul aceluiași protopopiat. Anul acesta s-a retras de la slujire.

Conform primarului, celălalt preot din comună, Dumitru Pugna de la Susenii Bârgăului, este și el în stare foarte gravă, de asemenea infectat cu SARS-CoV-2.

Protopopiatul Ortodox Bistrița anunță că slujba de înmormântare a preotului Ioan Jauca va fi oficiată de IPS Mitropolit Andrei și un sobor de preoți și va avea loc în curtea bisericii din Prundu Bârgăului, joi de la ora 12.00.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Alege „Medicul Anului”!

observator

Urări de Sărbători pentru cei dragi

observator

Alimentarea cu gaz în linie dreapta

observator