Observator Transilvan
Arad

Migranti ascunsi în camioane

9 afgani au fost depistați la frontiera Nădlac II, în urma controlului, ascunși în remorcile a două camioane, încercând să ajungă astfel în vestul Europei.

Migranții, cu vârste cuprinse între 15 și 28 de ani, toți din Afganistan, au fost descoperiți în aceeași zi, la o distanță de o oră, în urma controlului efectuat de polițiștii de frontieră de la Nădlac II Autostradă. În primul automarfar – care transporta semințe de floarea-soarelui pe ruta Bulgaria-Germania, condus de un cetățean bulgar -, au fost găsite cinci persoane: trei minori cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani și doi adulți de 25 și 28 de ani.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În cel de-al doilea camion – condus de un cetățean român -, încărcat cu saci cu orez pentru Italia, au fost descoperiți patru afgani cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani. De menționat este faptul că toți cei 9 cetățeni străini sunt solicitanți de azil în România, iar la audieri au declarat că intenționau să ajungă în state din vestul Europei. Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad „polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii afgani, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Cinci migranti ascunsi într-un TIR

observator

Senatul a votat ! Elevii au gratuitate !

observator

Peste 80.000 de persoane au tranzitat granița țării

observator