Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Sanctiuni în prima zi de carantina

În prima zi de carantină la Bistrița, la misiunile specifice de control au participat 110 forțe de ordine, astfel: 53 de jandarmi, 49 de polițiști și 8 polițiști locali, fiind folosite 48 de mijloace auto.

Jandarmii și polițiștii prezenți la filtrele organizate în punctele de referință au controlat 9.010 autovehicule și au legitimat 11.332 persoane, fiind aplicate în prima zi de carantină 67 de sancțiuni: 13 amenzi în valoare de 9.000 de lei, respectiv 54 de avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Totodată, au fost organizate și acțiuni punctuale în interiorul zonei carantinate, find legitimate 468 de persoane. Au fost verificate 72 de societăți comerciale, fiind efectuate acțiuni înclusiv în zonele centrelor comerciale, respectiv zona gării și autogării.

În primele ore au predominat acțiunile de informare a cetățenilor privind măsurile care trebuie respectate odată cu instituirea măsurii carantinării.

Medicamentele pentru animale de la farmacia veterinară, produse de strictă necesitate din supermarket și achiziționarea hranei pentru animalele domestice sau de companie – acestea au fost principalele motive care i-au determinat pe oameni să iasă din casă în primele ore de la instituirea carantinei, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Municipiul Bistrița este în carantină timp de 14 zile, începând cu data de 19 noiembrie, ora 05.00.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Bărbat reţinut pentru 24 de ore, pentru furtul unei biciclete

observator

Finantari pentru studenții romani. Vezi detalii

observator

Sute de focare de pesta porcina in mai multe judete din tara

observator