Observator Transilvan
Alte stiri

Octavian Andronic a încetat din viața

Jurnalistul, graficianul şi caricaturistul Octavian Andronic (Ando) s-a născut pe 2 mai 1946, la Sânnicolau-Mare, judeţul Timiş.

A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti în anul 1969. În acelaşi an a debutat în presă lucrând, timp de două decenii, ca reporter la “Informaţia Bucureştiului”.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Pe 22 decembrie 1989 a fondat ziarul “Libertatea”, al cărui redactor şef şi director a fost până în 1997, când a devenit, timp de un an, director mass-media la Grupul Ringier România. Între 1998-1999 a condus “Informaţia de prânz” a Grupului Media PRO.

În iunie 1999 a fondat agenţia media “Amos News” – Informatia.ro, al cărei director general a fost. Timp de un an a fost director general adjunct al postului Tele 7abc (2000-2001), iar pe 1 martie 2006 a preluat conducerea ziarului “Cronica Română”, ca director executiv. În septembrie 2006, ziaristul a fost îndepărtat de la conducerea cotidianului, fiind repus în funcţie de instanţa de judecată în februarie 2007.

În domeniul caricaturii s-a afirmat din anii studenţiei, debutând la “Viaţa studenţească”. A publicat caricatură în diferite gazete şi reviste, semnând cu pseudonimul Ando.

Octavian Andronic este iniţiatorul (1998) procedeului computerizat de realizare a caricaturii animate – “videocartoon”, difuzat la ProTV (“O propoziţie pe zi”), Prima TV (“ANDOgrafia zilei”), Tele 7abc (“Telecaricatura zilei”), B1 TV (“ANDOgrafia zilei”) şi TVR (“Retrospectiva Săptămânii”).

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Suntem pe primul loc ! Romania, cel mai mare exportator de viori !

observator

Masca de protecția este din nou obligatorie în aer liber

observator

Fara zile libere suplimentare, pentru minivacante in 2020

observator