Observator Transilvan
Alba

Mai multe posturi de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav

Primăria Alba Iulia, prin Direcția de Asistență Socială, propune pentru anul 2021 aprobarea unui număr de 300 de posturi de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav din municipiu.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 22 decembrie, un proiect privind stabilirea numărului de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, pentru anul 2021.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Conform legii, autoritățile locale au obligația să prevadă și să garanteze în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum și celelalte drepturi cuvenite asistentului personal.

Potrivit fundamentării cheltuielilor pentru susținerea sistemului de protecție a persoanelor cu handicap pe anul 2021, Direcția de Asistență Socială propune pentru anul 2021 un număr de 300 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav.

Pentru anul 2020 au fost aprobate 250 de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, în prezent fiind ocupate 249 de posturi, din care 3 sunt supendate. Potrivit reprezentanților administrației locale, s-a observat o creștere a numărului persoanelor cu handicap grav care solicită angajarea unui asistent personal.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Tot mai putin interes pentru Bac

observator

Mașina lovita de tren. Șoferul a reușit sa iasă din autoturism (Foto)

observator

Se scumpesc carburantii !

observator