Sughițurile sunt cunoscute din punct de vedere medical sub numele de singultus.În ceea ce privește fiziologia, un sughiț apare atunci când diafragma se contractă brusc involuntar și, în același timp, caseta vocală se contractă și pliurile vocale se închid, blocând efectiv fluxul de aer.
Mai jos sunt câteva sfaturi și remedii casnice pentru a face față unei crize de sughiț:
Respirați și țineți respirația timp de aproximativ 10 secunde, apoi expirați încet. Repetați de trei sau patru ori. Apoi repetați 20 de minute mai târziu.
Respirați într-o pungă de hârtie – este important să nu acoperiți capul cu punga.
Aduceți genunchii la piept și îmbrățișați-i timp de 2 minute.
Comprimați ușor pieptul; acest lucru poate fi realizat prin aplecarea înainte.
Metode bazate pe mâncare și băutură
Gargară cu apă înghețată.
Beți din partea îndepărtată a paharului – ridicați-vă, aplecați-vă și așezați gura pe partea opusă a paharului. În timp ce vă îndoiți, înclinați paharul departe de corp și beți.
Luați câteva picături de oțet în gură.
Puneți niște zahăr granulat pe limbă. Când se topește, înghiți-l.
Beți încet apă foarte rece.
Bea un pahar cu apă caldă foarte încet, până la capăt, fără să respiri.
Luați o felie subțire de lămâie, așezați-o pe limbă și sugeți-o.
Unii oameni constată că, dacă consumă o băutură cu gaze și eructează (râgâie), sughițul dispare. Cu toate acestea, unii medici avertizează că băuturile răcoritoare pot declanșa și sughițuri.
Trageți de limbă – țineți capătul limbii în degete și trageți. Acest lucru stimulează nervul vag și ușurează spasmele diafragmei, care uneori pot opri sughițul. De multe ori însă, această metodă nu funcționează.
Apăsați ușor pe diafragmă.
Faceți o presiune ușoară pe fiecare parte a nasului în timp ce înghițiți.
În marea majoritate a cazurilor, sughițurile dispar de la sine. Unii spun că, pur și simplu așteptând și fără să se îngrijoreze de ele, problema se va rezolva mai repede.