Observator Transilvan
Bihor Financiar

Alu Menziken va contrui o fabrica și în Bihor

Prin intermediul Zoom, Didier Senn, directorul general al Alu Menziken a luat un prim contact cu aleșii locali din Salonta, în preambulul discuțiilor care vor avea loc chiar la începutul lui 2021 pe tema unei investiții de 24 de milioane de euro în oraș. Conform paginii oficiale a Primăriei Salonta „omul de afaceri a spus că este foarte mulțumit de posibilitățile oferite de orașul nostru și de viziunea Primăriei.

Astfel au decis să investească 24 de milioane de euro în Salonta. Această investiție constă în construirea unei fabrici de aluminiu, o investiție greenfield, care ar produce aluminiu necesar mașinilor electrice. Comitetul de Planificare Economică și Urbană a Consiliului Local se va întâlni în ianuarie față-n față cu investitorul pentru a accelera investiția”.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Aproximativ 80% din volumul producției utilizează aluminiu reciclat. Primul proiect de operare Greenfield al Aluminium Menziken în afara Elveției e la Medieșu Aurit și constă într-o investiție de peste 50 milioane de euro, realizată într-un singur an, inaugurată în 2018.

Principali clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit sunt din industria aeronautică şi din domeniul automotive.

Sursa: www.bihon.ro

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Ce se mai întâmpla pe piața valutara ?

observator

Peste 100.000 de persoane au trecut granița în ultimele 24 de ore

observator

Meci lejer. Oradea bate Timisoare și scoate un scor foarte bun

observator