Observator Transilvan
Bistrita Nasaud Financiar

Centura orașului Beclean, scoasa la licitatie

Proiectarea și execuția variantei de ocolire a orașului Beclean peste Someșul Mare a fost scoasă la licitație de administrația locală, firmele interesate putând depune oferte până la începutul lunii martie.

Conform anunțului postat de Primăria Beclean pe site-ul de licitații publice, varianta de ocolire va avea 1,195 km. Traseul se va desprinde din drumul național DN 17 D la km 4+677 spre dreapta, va traversa Someșul Mare și se reacorda la DN 17/E58 la km 27+505 spre stânga. Drumul va avea două benzi de circulație, corespunzător caracteristicilor pentru drumuri naționale europene de clasa tehnică III și o viteză de 60-80 km/h.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Pentru traversarea Someșului Mare între kilometrul 0+333,45 – 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60m.

Contractul vizează elaborarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor, elaborarea proiectului pentru autorizarea execuției și a celui pentru organizarea execuției și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor.

Pentru proiectare sunt alocați 1.050.000 lei, pentru asistență tehnică din partea proiectantului – 180.000 lei, iar pentru execuția lucrărilor – 62.866.288 lei.

Finanțarea lucrărilor va fi cu bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructură Mae (POIM) 2014-2020, Primăria Beclean și CNAIR încheind un parteneriat pentru realizarea investiției.

Varianta de colire a orașului Beclean este o primă intervenție pentru implementarea unui sector al drumului expres Dej – Beclean – Bistrița, care face legătura cu drumul TransRegio Beclean – Salva.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Piscinele interioare rămân închise

observator

Un berar din Brasov isi spune povestea … la intalnirea clubului PRO Afaceri

observator

Care sunt judetele cu „cod rosu” la mașinile poluante. Vezi harta

observator