Observator Transilvan
Cluj Tehnologie

28 de elevi defavorizați din județul Cluj vor primi gratuit tablete pentru școala online

Mai mulți elevi din județul Cluj, cu o situație materială precară, vor primi gratuit echipamentele necesare pentru cursurile online. Tabletele au fost achiziționate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în baza unei convenții de colaborare încheiate cu o companie IT.

Aparatele vor ajunge la 28 de elevi de clasa a IX-a, din municipiile Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin, care s-au remarcat prin rezultatele și performanțele școlare deosebite. Ei se confruntă cu dificultăți materiale și nu își pot achiziționa singuri un dispozitiv personal, în scopul participării la activitățile de învățare online.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Această inițiativă este derulată simultan și în alte două județe din țară, Iași și Timiș.

Echipamentele digitale, în valoare totală de 63.545 lei vor ajunge în posesia a 48 de elevi din cele 3 județe, beneficiari ai proiectului 3Pillar Digitalize Education. Demersul este complementar celorlalte inițiative ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj și contribuie la asigurarea condițiilor privind egalitatea de șanse și dreptul beneficiarilor direcți la educația de calitate”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Duminica Tomii. Obiceiuri din Transilvania

observator

Cluj-Napoca: Duminică, 6 septembrie, se redeschid cinematografele

observator

Este cel mai tare calculator

observator