Observator Transilvan
Alba

Probleme cu spitalele din Alba ! Ce s-a găsit la control ?

Mai multe spitale din Alba nu aveau îndeplinite condițiile de securitate la incendii, anul trecut, când inspectoratele pentru situații de urgență au derulat controale în toată țara, după incendiul de la Piatra Neamț, din noiembrie. Verificările au vizat în principal secțiile sau compartimentele ATI.

A urmat al doilea incendiu cu victime, în ianuarie 2021, la Institutul ”Matei Balș”, care a evidențiat și mai mult importanța măsurilor de prevenire.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Raportul IGSU a fost făcut public de Ministerul Sănătății. Și cel pe anul 2020, și cel pe 2019.

Toate măsurile aflate în rapoarte au fost comunicate către instituțiile vizate. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat conducerii direcțiilor de sănătate publică un raport privind implementarea tuturor acestor măsuri. Concluziile raportului vor fi prezentate în cursul săptămânii viitoare”, anunță ministerul.

În documente sunt exemple și din județul Alba. Controalele de anul trecut au fost făcute până în 3 decembrie.

Unele dintre obiectivele verificate în Alba nu aveau hidranți ori stingătoare, altele nu aveau instalații de detecție și avertizare a incendiilor sau nu se asigura mentenanța acestora. Iar altele nu aveau condiții asigurate pentru evacuare în caz de urgență. De asemenea, șase unități nu aveau autorizație de incendiu.

 

https://www.amsieu.ro

Related posts

Zeci de mii de contestatii depuse la Bac

observator

Mașina distrusa de flăcări. Nu a fost găsită nici o persoana la fata locului (Foto)

observator

Veste buna pentru agricultori. Vor primi despagubiri

observator