Observator Transilvan
Arad Financiar

Lovitura puternica pentru un mare fermier ! 21.000 de porci ucisi !

Peste 21.000 de porci de la o fermă din Macea ar urma să fie uciși din cauza pestei porcine africane, în ciuda măsurilor de biosecuritate stricte care se aplică în complex. Proprietarul fermei, Dimitrie Muscă, bănuiește că la mijloc ar putea fi și plasarea intenționată a virusului, motiv pentru care va depune plângere la poliție.

Complexul de creștere a porcilor se află în comuna Macea și aparține cunosctului fermier Dimitrie Muscă, cel care deține Complexul AgroIndustrial Curtici, unul dintre cel mai mari din România.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Paguba se ridică la peste 12 milioane de lei, la care se adaugă 500.000 de euro doar costurile de incinerare. Mai mult, compania a fost nevoită să își închidă pentru o săptămână și cele 37 de magazine alimentare pe care le deține în vestul țării, din care produsele trebuie distruse și e nevoie să se facă dezinfecție.

Dimitrie Muscă mai spune că aprovizionarea celor 37 de magazine de desfacere ale companiei este afectată în acest moment, dar în cel mult o săptămână se va relua aprovizionarea din celelalte ferme pe care le are.

https://www.amsieu.ro

Related posts

S-a izbit cu masina de un copac. Victima se zbate intre viata si moarte

observator

Cum va fi vremea de Craciun

observator

Ludovic Orban: Vrem sa motivam medicii de familie în lupta împotriva Covid

observator