Observator Transilvan
Alte stiri

Transport în comun gratuit în toată țara. Ziua în care românii vor putea călători gratuit

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, vine cu un anunţ extraordinar pentru toţi românii. Transportul în comun ar putea deveni gratuit vinerea în România.

Tanczos Barna a oferit detalii despre această iniţiativă cu ocazia lansării Campaniei „Vinerea Verde-Stop! Azi, maşina stă pe loc!”, o iniţiativă care îşi doreşte să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot în ţară.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Prin intermediul campaniei se va introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea sa cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos.

Am ales ziua de vineri pentru că este de foarte multe ori zi scurtă, este oricum casual şi există deja acest obicei de a nu mai veni cu cravată, de a nu mai veni la ‘patru ace’ şi atunci pentru toată lumea poate să fie o alternativă mai lejeră varianta cu deplasarea cu alte mijloace de transport”, a declarat Tanczos Barna.

Ministerul Mediului va propune primăriilor să ofere gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri.

Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri.

Cred că am avea un impact pozitiv şi cu privire şi la celelalte zile ale săptămânii când va creşte cu siguranţă numărul persoanelor care vor alege mijloace de transport în comun şi aşa zisele pierderi, sau banii care nu se mai plătesc pe bilete în zilele de vineri, cu siguranţă vor fi compensate în celelalte zile ale săptămânii prin creşterea numărului persoanelor care vor alege soluţii alternative de transport.

Aceste măsuri ar trebui să ducă în primul rând la reducerea poluării în marile oraşe şi cu siguranţă vom avea susţinere şi din partea instituţiilor publice”, susţine Tanczos Barna.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Noi materii optionale pentru elevi

observator

Mască de protecție și la orele de sport

observator

64 de decese, cauzate de rujeola

observator