Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Se va relua colectarea uleiului alimentar uzat

Primăria Bistrița ar putea demara o campanie locală de colectarea uleiului uzat alimentar pentru ca acesta să nmu mai fie aruncat de oameni în rețeaua de canalizare și să nu mai distrugă conductele și mediul înconjurător. Subiectul a fost adusa în discuție de consilierul UDMR Mathe Atilla în ultima ședință a Consiliului Local.

Un litru de ulei alimentar uzat poluează un milion de litri de apă, iar efectul poluării durează zeci de ani. E dăunător sistemului de canalizare. Odată răcit, uleiul se solidifică și se depune afectând integritatea conductelor. Cresc costurile de întreținere și de curățare, costuri suportate de noi. Eu recomand să facem un parteneriat, o colaborare cu o societate care să se ocupe de colectarea uleiului alimentar uzat, căreia să-i permitem depunerea de containere pe raza municipiului sau, de ce nu, lângă fiecare tomberon menajer din oraș ca cetățenii să aibă unde arumnca uleiul uzat. E o problemă foarte serioasă peste tot în lume”, a spus consilierul UDMR Mathe Atilla la ultima ședință a Consiliului Local.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Klaus Iohannis: „S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor grădinițele școlile și universitățile să nu se mai redeschidă”

observator

Vine frigul ! Zeci de judete vizate !

observator

Claxonatul fără motiv sau excesiv poate aduce amenzi usturătoare

observator