Observator Transilvan
Satu mare

Elevii s-au intors la scoala

În cadrul întâlnirii din 4 mai, cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a Direcției de Sănătate Publică convocată de prefectul Altfatter Tamas a fost analizată incidența infectărilor cu coronavirus la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Satu Mare, în vederea stabilirii scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ.

Astfel, în baza prevederilor Ordinului nr. 3.755/560/2021, începând de mâine 5 mai, odată cu reînceperea școlii, în municipiul Satu Mare, în toate orașele și în majoritatea comunelor din județul nostru, toți elevii vor desfășura cursuri la clasă, conform scenariului 1.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

În comunele Pir, Santău, Acâș, Craidorolț, Viile Satu Mare, Pomi, Lazuri, Săuca, Ciumești, Cămin, Bârsău, Andrid, Berveni, Petrești și Vetiș, cursurile se vor desfășura conform scenariului 2.

Scenariu 1 se aplică unităților de învățământ în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori și presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 se aplică unităților de învățământ în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1/1.000 și dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină și presupune:

– participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

– participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Condamnat pentru fals și uz de fals, arestat

observator

Concert folk de „Ziua Indragostitilor”

observator

Jandarmi avansati in grad de Ziua Nationala

observator