Observator Transilvan
Bistrita Nasaud

Ursul a dat din nou iama în Jeica

Locuitorii din satul Jeica, comuna Mărișelu, au fost avertizați azi-noapte prin sistemul Ro-Alert despre prezența unui urs pe raza localității, animalul fiind văzut într-o grădină, la stupi de albine. Ei au fost sfătuiți să ia măsuri de autoprotecție.

În ultima vreme, a devenit o obișnuință ca ursul să intre în gospodării, acum câteva zile omorând miei și distrugând stupi de albine, iar localnicii au sesizat autoritățile locale.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Persoanele păgubite trebuie să depună o solicitare la primărie în 24 de ore de la constatarea pagubei. Primăria sesizează comisia de evaluare a pagubelor, iar în 48 de ore comisia formată din APM, Garda Forestieră și primăria respectivă se întrunește și întocmește proces verbal de constatare a pagubelor. Gestionarul fondului de vânătoare respectiv, cu acest proces verbal, precum și cu un punct de vedere comun al APM și Gărzii de Mediu și alte documente prin care a dovedit monitorizarea ursului care a produs pagube, înaintează ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor solicitarea de obținerea derogării pentru recoltare. În cazul în care obține derogarea, înaintează către APM solicitarea de emitere a autorizației de mediu pentru recoltare. După obținerea ei, în 15 zile este obligat să împuște ursul, altfel documentele expiră.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Elevii nu vor da teze nici în acest semestru

observator

Orban: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

observator

Vijelii și grindina în Bistrita-Nasaud

observator