Observator Transilvan
Sibiu Turism

Biertan și Biserica sa fortificată

Dacă îți dorești un sejur rustic și autentic în apropiere de orașele mari ale Transilvaniei, noi îți recomandăm localitatea sibiană Biertan. Pe lângă aerul medieval și istoric pe care acest sătuc îl are, locul te va fermeca și datorită ospitalității oamenilor, a preparatelor delicioase și a bisericii evanghelice fortificate, ce datează din Evul Mediu.

Biserica a fost construită în secolul al XIV-lea, iar peisajul idilic este construit și de zidurile ce înconjoară biserica, de cele 3 bastioane și 6 turnuri de apărare ale acesteia.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Un alt lucru interesant despre biserică este faptul că dispune de o ușă din lemn de stejar, cu 19 încuietori, ușă ce datează din anul 1515. De asemnea, în interiorul său se găsește cel mai mare altar poliptic al Transilvaniei, ce a fost construit între anii 1483 și 1513.

Tot despre Biertan se spune că ar fi fost un important centru economic al Transilvaniei, devenind și centru al episcopatului săsesc. O legendă care atrage turiștii și pe care localnicii iubesc să o povestească are legătură cu închisoarea pentru soți, închisoare unde erau închise cuplurile care doreau să divorțeze. Cuplurile erau ținute prizoniere până când decideau să renunțe la divorț și, în caz contrar, puteau rămâne închise pe viață. Bineînțeles, există multe derivate ale acestei legende, așa că un sejur aici este ocazia perfectă pentru a le afla pe toate.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Castigatorii de la Loteria Vaccinarii

observator

Situația la zi în Centrul de Îngrijire și Asistență de la Brănișca

observator

Judetul Mures, locul 5 pe țara la turism

observator