Observator Transilvan
Satu mare

Ziua Drapelului National

Prefectul Altfatter Tamas a deschis manifestările dedicate „Zilei Drapelului Național” care s-au desfășurat astăzi, 26 iunie, la Monumentul Ostașului Român din Piața V. Lucaciu din Satu Mare.

La eveniment au participat si subprefecții Lavinia Kiss și Radu Bud, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și vicepreședintele Valer Beseni, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și viceprimarul Adelin Ghiarfas, parlamentari, șefii structurilor Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Afacerilor Interne.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Ceremonialul a început ieri, 25 iunie, când Drapelul a fost coborât de pe catarg și înmânat reprezentanților Bisericii Ortodoxe pentru sfințire. Astăzi, începând cu ora 09.30 la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” preoții au săvârșit slujba de sfințire a Drapelului, acesta fiind înmânat Armatei Române pentru a fi reînălțat pe catarg.

Înălțarea pe catarg a Drapelului României, odată cu rostirea rugăciunii de sacralizare, s-a făcut în acordurile Imnului Național. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare, în prezența unui public numeros.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
https://www.amsieu.ro

Related posts

Discomfort termic accentuat în toată țara

observator

Apoi, nici ăsta nu-i cu toate acasă. Ia vezi ce parcare și-a tras …

observator

Se reiau zborurile spre litoral

observator