Observator Transilvan
Satu mare

Taximetrist suspect de intentii rele în Satu Mare

Ziarul Observator Transilvan a intrat in posesia unor informatii de interes public, care trezesc indoieli serioase in privinta unui taximetrist satmarean.

Astfel, un taximetrist din Satu Mare este suspectat ca ar fi avut intentii rele cu o tanara satmareanca, sub 25 de ani, la 29 iunie 2021, cu care ar mai fi calatorit cu alte ocazie, o singura data.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

In seara zilei de 29 iunie , in jurul orei 22.15, tanara l-a solicitat sa o duca pe strada Iuliu Maniu, deoarece avea de ridicat ceva de la o locatie. Aceasta sustine ca, in alta ocazie, soferul i-ar fi lasat numarul de telefon personal pentru a fi solicitat daca alti clienti sau alte cliente au nevoie de servicii de taximetrie pe raza orasului Satu Mare sau in afara orasului.

Nu voi exagera deloc. Desi am dorit sa-i platesc cursa si nu i s-a precizat intentia de a ma transporta gratuit, acesta a inceput dintr-o data sa goneasca cu viteza de pe strada mea. La un moment dat, mi s-a parut dubios pentru ca , fiind din Satu Mare, cunosteam traseul, astfel ca am vazut ca schimba brusc directia de mers, spunandu-i ca nu doresc sa ocolesc deoarece este tarziu si trebuie sa ma intorc inapoi acasa ; am vazut ca intra usor in parcarea de la Electrolux, intorcand in fata Gradinii Romei. „

Acest moment a creat panica si nesiguranta in privinta tinerei, deoarece taximetristul, trecut de varsta de 38 de ani, a sustinut ca este o persoana divortata, cu intentii foarte bune,si care doreste sa ajute, si care nu ar propune intentii nelalocul lor. Astfel ca tanara era sa fie pusa in pericol.

Recunosc, de obicei solicit prin firma cand am nevoie de taxi undeva, rar se intampla atunci cand mis e ofera numere sa apelez direct la soferii in cauza. Sunt un om serios, cu coloana vertebrala. Taximetristul avea modul privat, desi urma sa i se plateasca cursa si nici macar nu mi-a adus la cunostinta ca doreste sa ma duca gratuit. Cand l-am intrebat ce face, a raspuns „pai , nimic, numai intorc”. A inceput sa mi se para dubios deoarece din fata parcului la ora aceea a fost luata o persoana de sex feminin, ciudata, necunoscuta acolo in zona, care cel mai probabil care urma sa fie dusa gratuit de acesta si poate femeia respectiva era de ore intregi acolo si frecventa zona. Nu circul in fiecare zi la acele ore , dupa orele 21. Femeia era imbracata partial sumar”.

Desi taximetristul avea camera de bord, fiind inclus si modul audio, cunoastem si oricine cunoaste faptul ca taximetristii nu pot lua alti pasageri in afara de clientul principal, daca clientul nu a convenit anterior cu taximetristul , nu sunt impreuna sau nu erau din familie. Astfel, indrazneala taximetristului cat si intentia sa parca au devenit evidente.

Am continuat sa-i spun, pana sa ajung cu el la destinatie, ca doresc sa fiu in siguranta, deoarece este tarziu. Atmosfera a devenit din ce in ce mai tensionata, deoarece el nu mi-a adus la cunostinta ca mai urmeaza sa ia inca o persoana. El stie ca sunt din Satu Mare si nu am dat foarte multe detalii despre mine. Numele lui este Ioan, nu stim cu ce persoane dubioase are de-a face sau ce afaceri, astfel ca in orice moment situatia putea lua o turnura complet nefavorabila”.

Cand tanara a ajuns la locatia respectiva, a observat ca acesta o astepta in fata locatiei de pe Iuliu Maniu, pret de cateva minute. I-a dat un mesaj sa n-o mai astepte, si sa plece unde avea treaba.

Inca in sunt in stare partiala de soc, deoarece ma gandesc ca puteam pati ceva rau. Fiind o chestiune minora de rezolvat, nu mi-am luat inca o persoana, astfel ca puteam fi 2 persoane in pericol. Dupa ce i-am dat mesaj scris sa plece, acesta s-a conformat dupa cateva minute. E cu atat mai serioasa treaba cu cat, i-am spus initial sa ma ia de acasa sa ma duca pe Iuliu Maniu, nu invers. In jurul orei 22:05, m-a sunat ca e pe Iuliu Maniu, desi i-am zis de 2 ori ca doresc sa ma ia de acasa.

Fapta putea fi premeditata, daca acesta stia ca are de gand sa ma ia o persoana, inainte sa o ia pe tanara in cauza. Astfel ca tanara, cand a intrebat soferul cum are de gand sa o duca la destinatie, cei mai multi preferand drumul cel mai scurt, nu a avut posibilitatea sa coboare din masina , desi inca era aproape de casa. Tanara afirma ca in apropierea domiciliului ei, are vecini ce detin camere video, astfel ca se poate confirma ca in seara zilei respective a circulat cu soferul.

In acest sens, amintim de crima care a zguduit Satmarul din urma cu 7 ani, in care o doamna a fost initial ucisa, apoi violata, pe malul Somesului, criminalul nefiind gasit nici in prezent. Cu atat mai greu, cu cat in prezent autoritatile se confrunta cu multe rapiri, disparitii, crime, diverse probleme locale, astfel ca autoritatile sunt sufocate de dosare. Probabil ca acest taximetrist nu constientizeaza gravitatea faptelor sale, profitand ca tanara se afla singura in seara zilei respective.

Mai grav e faptul ca soferul stie acum unde locuieste tanara, si poate fi urmarita, ea nestiind ce urmeaza sa o astepte, ea solicitand un scop legitim, astfel ca putea fi victima unei rapiri sau a unei tentative de viol, si putea fi chiar de negasit. E necesar intr-un oras cu populatie mai mult sau mai putin redusa sa exista incredere in taximetristi. Cel mai probabil, astfel de persoane, care au intentii ascunse pot actiona mai firav la inceput, desi arata numai intentii bune . Lumea trebuie sa fie informata, pentru a nu scadea spiritul civic si pentru ca lumea sa nu cada in plasa unor asemenea incidente „neplanificate”, fiind cea mai buna metoda de preventie.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Geografii, la un popas in Tara Oasului (Foto)

observator

Se modifica programul de lucru ?

observator

De ce nu se cere certificat verde în biserică

observator