Observator Transilvan
Satu mare

Ansamblul „Doruri Satmarene” și solistul Darius Câmpean, premiul I la Concursul internațional de Folclor

În perioada 10-12 septembrie, Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” a participat la concursul internațional de Folclor „Joc și cânt la Breaza”, fiind însoțiți de coregraful – Grigore Simionca.

Sute de copii în costume populare au evoluat în program în weekendul 10-12 septembrie la Breaza, unde a avut loc festivalul –concurs ”Joc și cânt la Breaza”. Deschiderea festivalului a avut loc cu o paradă a participanților, ajunși în fața Primăriei, artiștii au încins o horă uriașă, alături de localnici.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

La festival au participat peste 20 de ansambluri folclorice, din mai multe județe ale țării, cât și un ansamblu folcloric din Ucraina.

În cadrul concursului au fost trei secțiuni: dansuri tradiţionale româneşti, cântec popular și prezentarea unui obicei laic sau religios, care se mai practică, specific zonei pe care o reprezintă concurenții. Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, a prezentat o suită de dansuri din Zona Codrului, cât și din Țara Oașului.

Având în vedere prestația artistică de excepție a sătmărenilor, juriul a decis acordarea premiului I, Ansamblului Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, precum și interpretului Darius Câmpean.

https://www.amsieu.ro

Related posts

Simfonicul satmarean va invita la concert

observator

A intrat cu masina in conducta de gaz

observator

Amenzile au trecut de 300.000 de lei la Satu Mare

observator