Observator Transilvan
Pastila de sanatate

Ce, cât și cum mâncam în perioada Sarbatorilor de Iarna

Sarbatorile de Craciun si de Anul Nou reprezinta un prilej de dezechilibru al planului alimentar si al metabolismului. Teoretic, din punct de vedere alimentar ar trebui sa fie doar o perioada ca oricare alta, dar, stim cu totii ca lucrurile stau altfel: mese imbelsugate, hipercalorice, cu multe zaharuri rafinate, multe grasimi de origine animala, bauturi acidulate si nu in ultimul rand, bauturile alcoolice.

In aceasta perioada, mancam mai mult, facem si mai putina miscare decat de obicei si este normal sa castigam cateva kilograme in plus. Kilogramele acumulate acum nu ar trebui sa ne ingrijoreze, atat timp cat regimul normal de viata (activitate fizica regulata si controlul caloriilor) se reia imediat dupa sarbatorile de iarna.

https://www.trra.ro


https://www.metebo.com

Ce trebuie sa subliniem este faptul ca restrictia severa nu este o rezolvare in momentele in care ar trebui sa ne „rasfatam”, ci pur si simplu sa reusim sa oprim brusc acest festin, odata cu reluarea activitatilor cotidiene.

Prin urmare, avem urmatoarele sfaturi pentru dumneavoastra:

Renuntati la mesele imbelsugate, hipercalorice si consumul constant de alimente.

-Craciunul nu trebuie sa reprezinte o perioada de ingrasare, ci mai degraba o perioada de linste si caldura sufleteasca.

-Mancati atunci cand simtiti senzatia de foame si nu mancati doar fiindca va e pofta! Astfel ii acordati si organismului dumneavoastra o pauza de respiro.

-Mancati ca si francezii: transformati masa intr-un ritual al placerii, mancati incet, bucurati-va de ceea ce aveti in farfurie si de companie!

https://www.amsieu.ro

Related posts

Cum suntem afectați de echinocţiul de toamnă

observator

Alimente pentru creier

observator

Tratamentul care vindecă infecţiile în gât

observator